Poslovna mreža - Terme Čatež
Vroča ponudba target="_top" Destinacije target="_top" Namestitve target="_top" Doživetja target="_top" Kako na zdravljenje? target="_top" Varno v Terme Čatež target="_top"

Poslovna mreža

Kapitalske naložbe v hčerinske družbe
Hčerinska družba in sedež družbe

Vrsta kapitalske naložbe Delež Term Čatež d.d. (v %) v kapitalu odvisne družbe Število delnic v lasti Term Čatež d.d. Skupno število delnic
MARINA Portorož, d.d., Portorož delnice 100,00 313.932 313.932
Del Naložbe d.d., Čatež ob Savi delnice 95,31 53.671 56.314
Tabela 3: Naložbe v hčerinske družbe na dan 31. 12. 2018
Skupino Terme Čatež sestavljajo Terme Čatež d.d. in hčerinske družbe, v katerih ima družba Terme Čatež večinski lastniški delež in s tem tudi večino glasovalnih pravic. V skupini se prepletajo tudi dejavnosti marin, igralništva, gostinstva in turizma …

MARINA Portorož d.d.

MARINA Portorož d.d. je na navtičnem trgu severnega Jadrana prisotna že 30 let. Sodi med večje marine in uživa sloves ene najbolje opremljenih marin v tej regiji.

Portoroška Marina nudi svojim kupcem celovito navtično ponudbo:
  • oddajanje privezov za plovila,
  • servisiranje in vzdrževanje plovil,
  • izvajanje športnih in rekreativnih dejavnosti,
  • gostinske in nastanitvene zmogljivosti.

Marina razpolaga z več kot 1.000 komercialnimi privezi in lahko sprejme plovila dolžine do 30 m. Zagotavlja tudi storitve servisiranja za celostno in kontinuirano vzdrževanje plovil. Servisna ponudba vključuje storitve dvigal, popravila ter obnovo in oskrbo plovil.

Športno-rekreacijska in gostinska dejavnost družbe predstavljata dopolnilni dejavnosti marine, namenjeni tudi zunanjim gostom. Športni objekti vključujejo: teniška igrišča, prostor za namizni tenis, košarkarska igrišča in igrišče za mini golf. Ponudba športnih objektov je bila leta 2002 dopolnjena s sodobnim večnamenskim stadionom. Plavalnim užitkom je namenjen tudi manjši bazen v sklopu marine.

Ponudbo dopolnjujejo konferenčni prostor za poslovna in družabna srečanja ter luksuzni Apartmaji Residence Marina****. Aktivno doživetje morja, regate, prijateljska srečanja, rekreacija, kulinarične dobrote … Vse to je Marina Portorož v zaledju svetovno znane turistične destinacije – Portoroža in Pirana –, obdana z bogato floro, oljkami, Krajinskim parkom Sečoveljske soline in bližino istrskih vasic.

Del Naložbe d.d.

Dejavnost družbe je oddajanje lastnih poslovnih prostorov v najem in kakovostno upravljanje z vrednostnimi papirji. 

Del Naložbe d.d. imajo tudi koncesijo za prirejanje iger na srečo v Igralnem salonu Casino Lido Terme Čatež z igralnimi avtomati, elektronsko ruleto in številnimi igrami na srečo.