Nagrade - Terme Čatež
Vroča ponudba target="_top" Destinacije target="_top" Namestitve target="_top" Doživetja target="_top" Zdravstveni center target="_top"

Nagrade

Terme Čatež so prejemnik številnih nagrad, ki dokazujejo odličnost na področju turizma.

2024

Priznano nemško avtomobilsko združenje ADAC je za leto 2024 - že 15. leto zapovrstjo - ocenil kamp Terme Čatež kot najboljši slovenski kamp.  

2023

V sklopu akcije »Naj kopališče 2023« so Terme Čatež ponovno osvojile laskava naziva. Termalna riviera – 3. mesto v kategoriji Najboljše veliko termalno kopališče in Aquapark Žusterna - 3. mesto v kategoriji Pokrito bazensko kopališče. 

Priznano nemško avtomobilsko združenje ADAC je za leto 2023 - že štirinajstič zapovrstjo - ocenil kamp Terme Čatež kot najboljši slovenski kamp.  
Združenje ACSI je, po zbranih glasovih kampistov iz vse Evrope, Kamp Terme Čatež izbral kot najboljši kamp v Sloveniji za leto 2023.
Kampisti iz vse Evrope so imeli možnost glasovati za svoj najljubši kamp po različnih kategorijah od septembra 2022 do januarja 2023. Glasovanje je potekalo prek različnih spletnih strani ACSI, ki vsako leto zabeležijo kar 60 milijonov ogledov in kjer ponujajo informacije o več kot 9.500 kampov.

2022

V sklopu akcije »Naj kopališče 2022« so Terme Čatež ponovno osvojile laskav naziv – 3. mesto v kategoriji Najboljše veliko termalno kopališče, Aquapark Žusterna pa 3. mesto v kategoriji Pokrito bazensko kopališče. 
Priznano nemško avtomobilsko združenje ADAC je za leto 2022 - že trinajstič zapovrstjo - ocenil kamp Terme Čatež kot najboljši slovenski kamp.  

2021

V sklopu akcije »Naj kopališče 2021« so Terme Čatež ponovno osvojile laskav naziv – 3. mesto v kategoriji Najboljše veliko termalno kopališče, Aquapark Žusterna pa 3. mesto v kategoriji Pokrito bazensko kopališče. 
Priznano nemško avtomobilsko združenje ADAC je za leto 2021 - že dvanajstič zapovrstjo - ocenil kamp Terme Čatež kot najboljši slovenski kamp.  

2020

Priznano nemško avtomobilsko združenje ADAC je za leto 2020 - že enajstič zapovrstjo - ocenil kamp Terme Čatež kot najboljši slovenski kamp.  
V sklopu akcije »Naj kopališče 2020« so Terme Čatež ponovno osvojile laskav naziv – 3. mesto med velikimi termalnimi kopališči.

2019

Priznano nemško avtomobilsko združenje ADAC in nizozemski avto klub ANWB sta za leto 2019 ponovno ocenila kamp Terme Čatež kot najboljši slovenski kamp. Tako že deseto leto ohranjamo tradicijo kakovosti in pestrosti ponudbe.
V akciji za »Naj kopališče 2019« je v kategoriji velikih termalnih kopališč Termalna riviera osvojila tretje mesto.  Kampu Terme Čatež je v akciji "Naj kamp", ki jo organizira spletni portal www.avtokampi.si, v kategoriji večji slovenski kampi pripadlo 3. mesto.

2018

V akciji "Naj kamp", ki jo organizira spletni portal www.avtokampi.si, je kamp Terme Čatež v kategoriji večji slovenski kampi osvojil srebrno priznanje.

Nizozemski avtoklub ANWB in priznano nemško avtomobilsko združenje ADAC sta za leto 2018 že devetič zapored ocenila kamp Terme Čatež kot enega najboljših slovenskih kampov (z oceno 4,5). 

Tour operator Vacanceselect je na največjem sejmu v Beneluxu - Vakantiebeurs - Termam Čatež podelil prvo mesto in prestižni naslov v kategoriji 'GLAMPING EXPERIENCE AWARD'.

Po izboru revije Luxury Travel Guide je 1. mesto v kategoriji 'Affordable Luxury Hotels – Slovenia 2018' pripadlo Hotelu Golf Grad Mokrice****.

2017

Priznano nemško avtomobilsko združenje ADAC in nizozemski avto klub ANWB sta za leto 2017 ponovno ocenila kamp Terme Čatež kot najboljši slovenski kamp. Tako že osmo leto ohranjamo tradicijo kakovosti in pestrosti ponudbe.

Belgijsko kamp združenje Touring je Kampu Terme Čatež tudi letos podelilo laskavo priznanje "Touring 2017 recommendation sign" - znak priporočila Touring 2017.
V akciji za »Naj kopališče 2017« je v kategoriji velikih termalnih kopališč tretje mesto pripadlo Termalni rivieri Terme Čatež. V kategoriji pokritih kopališč pa je 2. mesto zasedel bazenski kompleks Aquapark Žusterna.
V akciji "Naj kamp", ki jo organizira spletni portal www.avtokampi.si, je kamp Terme Čatež že šestič osvojil laskavo 1. mesto v kategoriji večji slovenski kampi

2016

V akciji spletnega portala www.avtokampi.si je kamp Terme Čatež že petič osvojil laskavo 1. mesto v kategoriji večji slovenski kampi. V kategoriji doživljajskega kampiranja je 3. mesto pripadlo Termam Čatež za počitnikovanje v indijanskih šotorih in plavajočih hišicah Gusarskega zaliva.

V sklopu akcije »Naj kopališče 2016« smo osvojili dva laskava naziva: prvo mesto za Termalno riviero v kategoriji velikih termalnih kopališč in drugo mesto za bazenski kompleks Aquapark Žusterna v kategoriji pokritih kopališč.

Nizozemski avtoklub ANWB in priznano nemško avtomobilsko združenje ADAC sta za leto 2016 ponovno ocenila kamp Terme Čatež kot enega najboljših slovenskih kampov (z oceno 4,5).

Priznano belgijsko kamp združenje Touring je Kampu Terme Čatež podelilo še eno laskavo priznanje "Touring 2016 recommendation sign" - znak priporočila Touring 2016.

2015

V akciji za »Naj kopališče 2015« smo pridobili dva laskava naziva. V kategoriji velikih termalnih kopališč je Termalna riviera Term Čatež osvojila 2. mesto. V kategoriji pokritih bazenskih kopališč pa je prav tako 2. mesto zasedel bazenski kompleks Aquapark Žusterna.

V letošnji akciji spletnega portala www.avtokampi.si je kamp Terme Čatež osvojil 2. mesto v kategoriji večji slovenski kampi. Prav tako je 2. mesto pripadlo Termam Čatež v kategoriji doživljajskega kampiranja - počitnikovanje v indijanskih šotorih, plavajočih hišicah Gusarskega zaliva in kavbojskem vozu.
Priznano nemško avtomobilsko združenje ADAC in nizozemski avtoklub ANWB sta kamp Terme Čatež ponovno ocenila kot najboljši kamp v Sloveniji.

V akciji vodiča "In your Pocket" so Teme Čatež osvojile 2. mesto v kategoriji "Best Thermal Spa in Slovenia 2015".

Vodilni evropski portal Holiday Check je izbral Kamp***** in Apartmaje*** Term Čatež ter Hotel Terme****, Toplice****/*** in Čatež*** kot ene najbolje ocenjenih tipov namestitev v 2015.

2014

Terme Čatež so v sklopu letošnje akcije "Naj kopališče" osvojile kar dva naslova. V kategoriji velikih termalnih kopališč je navišje mesto in naziv NAJ kopališče 2014 zopet zasedla Termalna riviera, v kategoriji pokritih kopališč pa je 2. mesto zasedel bazenski kompleks Aquapark Žusterna v Kopru.

Kamp Terme Čatež  je že četrtič zapored osvojil laskavi naziv "NAJ KAMP 2014" med večjimi kampi.

Vodilni evropski portal Holiday Check, ki ga dnevno obišče 25 milijonov obiskovalcev, je izbral Hotel Toplice**** kot enega  najbolje ocenjenih hotelov.

Uporabniki italijanske spletne strani Venere.com so v akciji "Top Overall Ratings 2013" izbrali Hotel Terme kot enega najbolje ocenjenih v letu 2013.

ADAC, ugledno nemško avtomobilsko združenje in nizozemski avtoklub ANWB sta kamp Terme Čatež tudi v letu 2014 ocenila kot najboljši kamp v Sloveniji.

V akciji vodiča po mestih "In your pocket" so Teme Čatež osvojile 1. mesto v kategoriji "Best Thermal Spa in Slovenia 2014".

2013

V akciji za »Naj kopališče 2013« je v kategoriji velikih termalnih kopališč tretje mesto pripadlo Termalni rivieri Terme Čatež. V kategoriji pokritih kopališč pa je 2. mesto zasedel bazenski kompleks Aquapark Žusterna.

Kamp Terme Čatež je v izboru za »Naj kamp 2013« osvojil prvo mesto med večjimi slovenskimi kampi.

Ugledno nemško avtomobilsko združenje ADAC je kamp Terme Čatež tudi v letu 2013 ocenilo kot najboljši kamp v Sloveniji. Tako že četrto leto ohranjamo tradicijo kakovosti ponudbe čateškega kampa.
Priznano belgijsko kamp združenje Touring je Kampu Terme Čatež podelilo laskavo priznanje "Touring 2013 recommendation sign" - Touring 2013 znak priporočila.

V akciji revije "In your pocket 2013" so Teme Čatež osvojile 3. mesto v kategoriji "Best Spa and Wellness Centre in Slovenia".

Skiarea Test Team je letos že 10-ič zapored podelil "poletne" nagrade za preteklo sezono. Terme Čatež so prejele kar dve nagradi: nagrado za sprostitveni program "Wellnesstrophy" in pa nagrado "najboljše ponudbe za otroke" za preteklo sezono 2012.

2012

V izboru za »Naj kamp 2012« je Kamp Terme Čatež osvojil prvo mesto med večjimi slovenskimi kampi.
V akciji za »Naj kopališče 2012« je v kategoriji velikih termalnih kopališč Termalna riviera Term Čatež osvojila 2. mesto. V kategoriji pokritih bazenskih kopališč pa je prav tako 2. mesto zasedel bazenski kompleks Aquapark Žusterna.

Kamp Terme Čatež po ADAC-u znova NAJ slovenski kamp 

Nemški avtoklub ADAC je v kamping vodniku ADAC Camping Caravaning Führer 2012 med 5.400 kampi iz celotne Evrope v ocenjevanje vključil 21 kampov iz Slovenije. Priznanje za najbolje ocenjeni slovenski kamp je ADAC tudi letos podelil kampu Terme Čatež. Od skupno 25 točk je prejel kar 21 točk.

V kategorijah urejenost sanitarij in kakovost oskrbe v kampu je čateški kamp prejel 4 zvezdice, v kategorijah prosti čas ter animacija pa vseh 5 zvezdic. Za vstop v skupino najboljših naj slovenskemu kampu manjka le še dodatna točka oz. zvezdica v kategoriji urejenosti in opremljenosti parcel. V kampu Terme Čatež smo kot edini kamp iz Slovenije prejeli posebno nagrado »ADAC rumena tabla«, ki jo prejmejo samo kampi, ki so v zadnjih letih zelo izboljšali svojo ponudbo in ki jih ADAC še posebno priporoča.

Tripadvisor podelil Termam Čatež "Certifikat odličnosti"

Tripadvisor je za leto 2012 nagradil Terme Čatež s certifikatom odličnosti. Njihovi obiskovalci so našo destinacijo ocenili s štirimi od možnih pet točk.

Priznanje "Touring 2012 recommendation sign" 

Priznano belgijsko kamp združenje Touring je Kampu Terme Čatež podelilo še eno laskavo priznanje "Touring 2012 recommendation sign" - Touring 2012 znak priporočila.

Priznanje "Simpatia e Qualità"

Na sejmu v Parmi, ki je potekal od 08. - 16. septembra 2012, so kampu Terme Čatež bralci revije največjega združenja kampistov Italije »Confedercampeggio« podelili priznanje  «Simpatia e Qualità« kot najboljšemu slovenskemu kampu.

2011

V akciji »Naj kopališče 2011« je v kategoriji velikih termalnih kopališč pripadla zmaga Termalni rivieri Terme Čatež, v kategoriji vodnih parkov pa je tretje mesto osvojil Aquapark Žusterna. 

V izboru za »naj kamp 2011« je Kamp Terme Čatež osvojil prvo mesto med večjimi slovenskimi kampi. 
Po ocenjevanju svetovno znanega avtomobilskega združenja ADAC (Allgemaigner Deutscher Automobil-Club) je Kamp Terme Čatež ponovno prejel laskav naslov najboljšega kampa v Sloveniji. 

2010

V akciji »Naj kopališče 2011« je največ glasov v kategoriji velikih termalnih kopališč ponovno pripadlo Termalni rivieri Terme Čatež, v kategoriji vodnih parkov pa je tretje mesto osvojil Aquapark Žusterna. 

V akciji »Naj hotel 2010« je med trizvezdičnimi hoteli prejel največ glasov Aquapark Hotel Žusterna***. 
Po ocenjevalni lestvici svetovno znanega avtomobilskega združenja ADAC (Allgemaigner Deutscher Automobil-Club) je Kamp Terme Čatež prejel laskav naslov najboljšega kampa v Sloveniji. 

Med 2.000 kampi v Evropi je Alan Rogers – eden vodilnih vodičev za kampe v Evropi – izbral Kamp***** Terme Čatež kot enega izmed najbolje ocenjenih kampov v kategoriji Active Holiday Awards 2010. 

2009

Terme Čatež so v okviru projekta »Moja dežela – lepa in gostoljubna 2009«, katere organizator je Turistična zveza Slovenije, prejele kar dve laskavi priznanji. Proglašene so bile za ene izmed najboljše ocenjenih v kategoriji velikih term in v kategoriji srednjih kampov. 
Termalna riviera je v sklopu akcije »Naj kopališče 2009« v kategoriji velikih termalnih kopališč prejela največ glasov, medtem ko je priljubljeni bazenski kompleks Aquapark v Hotelu Žusterna v Kopru v kategoriji vodnih parkov zasedel 3. mesto.  

2008

V akciji, ki jo organizira podjetje Alpe Adria Media Marketing, je Termalna riviera v Termah Čatež osvojila 2. mesto med večjimi termalnimi kopališči.   
V sklopu akcije Turistične zveze Slovenije »Moja dežela – lepa in gostoljubna 2008« so Terme Čatež prejele naslov »najboljše večje terme«. 

2007

V letu 2007 je Termalna riviera že četrtič zapored osvojila prvo mesto med večjimi termalnimi kopališči in laskav naslov »slovensko naj termalno kopališče«. Aquapark v Aquapark Hotelu Žusterna v Kopru je zasedel tretje mesto v kategoriji vodnih parkov. Termalna riviera Terme Čatež pa je prejela tudi posebno priznanje za najbolj urejeno okolje in kopališče

2006

Terme Čatež so v letu 2006 prejele dva laskava naziva »slovensko naj kopališče 2006«: Termalna riviera je osvojila prvo mesto v kategoriji velikih termalnih kopališč, Aquapark v Aquapark Hotelu Žusterna v Kopru pa je zasedel tretje mesto v kategoriji vodnih parkov. 

V okviru projekta »Moja dežela – lepa in gostoljubna« je Turistična zveza Slovenije podelila Termam Čatež 2. mesto med večjimi zdravilišči. 
Gospodarska zbornica Slovenije in Turistična zveza Slovenije sta na posvetu upravljavcev kampov in v okviru projekta »Moja dežela – lepa in gostoljubna« podelila Termam Čatež 3. mesto v kategoriji srednje velikih kampov. 

2005

V okviru akcije »Slovensko naj kopališče 2005« so Terme Čatež prejele dva laskava naslova, in sicer je Termalna riviera v Čatežu drugič zapored zmagala v kategoriji velikih termalnih kopališč, Aquapark Hotela Žusterna v Kopru pa je zasedel drugo mesto v kategoriji vodnih parkov. 
Termalna riviera Term Čatež je v letu 2005 prejela nagrado Sejalec, ki jo je podelila Slovenska turistična organizacija za najbolj inovativen turistični produkt.

2004

Na turističnem sejmu CBR v Münchnu je Kamp Terme Čatež prejel prestižno priznanje ADAC JUNIOR AWARD 2004, ki ga nemški avtomobilski klub ADAC podeljuje kampom in njihovim direktorjem za razvijanje novih idej in konceptov preživljanja prostega časa ob sočasnem ohranjanju in izpopolnjevanju obstoječe kakovosti. Priznanje je prejelo 16 predstavnikov kampov iz devetih evropskih držav. Med njimi so bile Terme Čatež edine iz Slovenije. 

2003

Po rezultatih akcije »Slovensko naj kopališče 2003« so Terme Čatež med večjimi termalnimi kopališči zasedle 3. mesto, bazenski kompleks Aquapark Hotel Žusterna pa med bazenskimi kopališči 1. mesto
V raziskavi mnenja poslovne javnosti o ugledu slovenskih podjetij, ki jo je objavil Gospodarski vestnik, so Terme Čatež zasedle visoko tretje mesto

2002

Terme Čatež so po glasovanju obiskovalcev turistično-informativnih strani dobile največ glasov in tako osvojile naslov »naj kopališče za leto 2002« v kategoriji velikih termalnih kopališč, Aquaparku Hotela Žusterna pa je pripadlo 2. mesto v kategoriji bazenskih kopališč

2001

Turistična zveza Slovenije je Termam Čatež podelila priznanje s pečatom gostoljubnosti za 3. mesto v kategoriji večjih zdravilišč

1999

Terme Čatež so po glasovanju obiskovalcev turistično-informativnih strani dobile največ glasov in tako osvojile naslov »naj kopališče za leto 1999«

1998

Gospodarska zbornica Slovenije je Termam Čatež podelila priznanje za urejenost letnega termalnega kopališča. 

1996

Turistična zveza Slovenije je Termam Čatež podelila priznanje s pečatom gostoljubnosti za 1. mesto v kategoriji večjih zdravilišč
Gospodarska zbornica Slovenije je Termam Čatež podelila priznanje in zlato plaketo za urejenost zimsko-letnega kopališča v letu 1996. 

1995

Gospodarska zbornica Slovenije je Termam Čatež podelila priznanje za 1. mesto pri ocenjevanju urejenosti in kakovosti storitev med zimsko-letnimi kopališči v zimski sezoni 1995/96. 

1994

Turistična zveza Slovenije je Termam Čatež podelila priznanje s pečatom gostoljubnosti za 3. mesto v kategoriji večjih zdravilišč

Gostinsko-turistični zbor je Termam Čatež podelil priznanje za urejenost Termalne riviere
Gospodarska zbornica Slovenije je Termam Čatež podelila priznanje za 1. mesto pri ocenjevanju letnih termalnih kopališč

Gospodarska zbornica Slovenije je Termam Čatež podelila 1. mesto pri ocenjevanju zimskih termalnih kopališč

1993

Turistična zveza Slovenije je osebju Term Čatež podelila priznanje s pečatom gostoljubnosti za 1. mesto v kategoriji zdravilišč. 

»Manager leta 1993« je postal generalni direktor Term Čatež, Borut Mokrovič. 
Gospodarska zbornica Slovenije je Termam Čatež podelila 1. mesto pri ocenjevanju letnih termalnih kopališč

1992

Turistična zveza Slovenije je osebju Čateških toplic podelila priznanje s pečatom gostoljubnosti za 1. mesto v akciji Turistična porota bralcev Dela
Časopis Delo in turistična porota njegovih bralcev sta podelila zdravilišču Čateške toplice zlati Delov list.