Sporočila za javnost - Terme Čatež
Vroča ponudba target="_top" Destinacije target="_top" Namestitve target="_top" Doživetja target="_top" Zdravstveni center target="_top"
Sporočila za javnost

Šport in termalni adrenalin

Čatež ob Savi, 18.06.2015: Če so bile doslej Terme Čatež sinonim za VODO in s »kultno« Termalno riviero največji in najprepoznavnejši termalni kompleks, so odslej trdno zasidrane tudi na »športnem« zemljevidu. Z izgradnjo lastnega nogometnega igrišča, na katerem bo zaradi uporabe vrelcev Term Čatež možno igrati 365 dni v letu, smo pospešili razvoj športnega turizma ne samo v Termah Čatež, pač pa tudi v širši lokalni skupnosti.
V času poletnih in zimskih priprav bomo v sodelovanju z Zavodom za šport Brežic in Krškega lahko gostili namreč veliko večje število nogometnih ekip kot doslej.

S koncem meseca maja smo v Beogradu podpisali nadaljnje 2 - letno sodelovanje: tako TERME ČATEŽ in CRVENA ZVEZDA tudi naprej ostajajo zmagovalna kombinacija!

»Rdeče – beli« bodo tako naslednji dve leti priprave prve vrste oddelali v Termah Čatež. Prav v teh dneh njihove kopačke premierno preizkušajo čateško nogometno »oazo šampijonov«, že naslednje leto (in tudi poleti 2017) pa bo v Termah Čatež organiziran kamp Crvene zvezde, ki bo gostil otroke in mladostnike cele regije. Pod strokovnim vodstvom najboljših trenerjev Crvene zvezde bodo udeleženci kampa trenirali, seveda pa tudi uživali v vseh arenalinskih atrakcijah Termalne riviere in drugih storitvah Term Čatež. 

»Celotno poletje 2015 bo v Termah Čatež športno! Plavanje je eden najbolj zdravih športov. Če ob tem še uživaš, ko se spuščaš po številnih toboganih Termalne riviere, tekmuješ v

»Grand prix-u Term Čatež« na Termalni formuli ali preizkušaš še vrsto drugih doživetij Termalne riviere, pa si ob tem združil »prijetno in koristno«. To vedo tudi športne ekipe, ki vsako leto predstavljajo vse bolj pomemben del gostov in za svojo bazo priprav izbirajo Terme Čatež. Prihajajo z Bližnjega vzhoda, Evrope, so zelo različnih tradicij in kultur - plavalci, odbojkaši, golfisti, rokometaši, judoisti, karateisti, košarkaši, ...in seveda nogometaši. Razen ponosa zaradi ponovnega sodelovanja z nogometno Crveno zvezdo, smo to leto tudi ponosni partner Košarkarske zveze Slovenije in 1. ekipe slovenskih košarkarjev, s katerimi bomo  skupaj navijali v čateški košarkarski 'Fan zoni' na bližajočem se evropskem košarkarskem prvenstvu v Zagrebu' pravi Alenka Mokrovič Pogačar, svetovalka uprave za marketing.
 
Terme Čatež, skupina, ki je v Sloveniji prisotna s svojimi vsebinami na štirih lokacijah (Čatež, Mokrice, Koper, Portorož) realizira letno okoli 700.000 prenočitev, kar pomeni 7 % vseh turističnih nočitev v Sloveniji in kar četrtino vseh nočitev vseh slovenskih naravnih zdravilišč.

Z začetkom poletnih počitnic pa Terme Čatež ponujajo še dve adrenalinski novosti:

Gusarsko opico - 350 m dolgo panoramsko zip-line vožnjo nad Gusarskim zalivom, jezerom in Indijansko vasjo z neopisljivim občutkom svobode ter Termalni tornado v sklopu mega luna parka Termopolis  - v neposredni bližini Termalne riviere. 

Služba za odnose z javnostmi