Sporočila za javnost - Terme Čatež
Vroča ponudba target="_top" Destinacije target="_top" Namestitve target="_top" Doživetja target="_top" Zdravstveni center target="_top"
Sporočila za javnost

Informacija o količinskem prometu v Termah Čatež d.d. v obdobju januar - junij 2005

Družba Terme Čatež d.d. je primerjalno s prvimi štirimi meseci preteklega leta realizirala 246.807 prenočitev, kar predstavlja 0,8 % več prenočitev kot v enakem obdobju preteklega leta ( v Sloveniji so se prenočitve turistov v prvih šestih mesecih zmanjšale za 1 %).
Število prenočitev tujih gostov se je v prvih šestih mesecih v Termah Čatež povečalo za 21,1 %. Kar za 38 % so se v prvi polovici leta povečale prenočitve italijanskih gostov in za 31 % prenočitve gostov iz držav bivše Jugoslavije ( po podatkih SURS-a znaša index prenočitev tujih gostov v Sloveniji glede na preteklo leto 100)

Število prenočitev domačih gostov je bilo v prvih šestih mesecih v Termah Čatež manjše za 6,6% v primerjavi z enakim obdobjem v preteklem letu ( po podatkih SURS-a so se prenočitve domačih gostov v Sloveniji zmanjšale za 2 %). Eden od razlogov za zmanjšanje števila prenočitev domačih gostov v Termah Čatež predstavlja gradnja novega hotela, zaradi katere je bilo moteno bivanje gostov v hotelu Čatež in zmanjšanje prenočitvenih kapacitet v prvi polovici letošnjega leta. Iz nastanitvene ponudbe Term Čatež smo umaknili 60 bungalovov, pridobili pa 39 apartmajev v kampu. V zadnjih dneh julija bo gostom na voljo novi hotel ČATEŽ *** s 126 sobami in 284 ležišči. V avgustu se bodo ponudbi novega hotela pridružili tudi dva notranja in zunanji hotelski bazen s termalno vodo in v nadaljevanju Spa & wellness center z novimi , aktraktivnimi sprostitvenimi in zdravstvenimi programi.

Obisk v bazenih ( v poletni in zimski Termalni rivieri, v bazenu hotela Terme v Čatežu in v Aquaprku Žusterna v Kopru) , merjen s številom enodnevnih zunanjih kopalcev, se je v prvih šestih mesecih povečal za 5,6%. Skupno s hotelskimi gosti je bilo zabeleženih 393.246 kopaliških vstopov.

V prvih šestih mesecih so se prihodki od prodaje v Termah Čatež povečali za 3,9% v primerjavi z enakim obdobjem v letu 2004 in bili s tem realizirani v skladu z zastavljenim polletnim planom (povečanje za 0,7%).


Terme Čatež d.d.
Uprava