Sporočila za javnost - Terme Čatež
Vroča ponudba target="_top" Destinacije target="_top" Namestitve target="_top" Doživetja target="_top" Zdravstveni center target="_top"
Sporočila za javnost

Informacija vezana na otvoritev Termalne rivijere Ilidža, BiH, dne 01.07.2005

V petek, 01.07.2005 so Terme Ilidža d.o.o. , BiH, ki so v 90%-ni lasti Term Čatež d.d. in 10%-ni lasti Kantona Sarajevo, BiH, odprle vrata Termalne rivijere Ilidža.

Ob svečani otvoritvi so povabljence pozdravili direktor Terme Ilidža d.o.o. gospod Zvonko Krulc, minister za gospodarstvo Republike Slovenije gospod Andrej Vizjak ter premier Kantona Sarajevo gospod Denis Zvizdić.

Z otvoritvijo bazenskega kompleksa Termalna rivijera Ilidža sta partnerja realizirala prvo fazo pred šestimi leti zastavljenega projekta. V nadaljevanju bo ob vodnem parku zgrajen hotelski kompleks ter kongresni in wellness center. Odprta Termalna rivijera Ilidža je eden od največjih tovrstnih turističnih objektov v Bosni in Hercegovini, ki bo zagotovo prispeval k ponovnemu turističnemu oživljanju Ilidže in pritegnil številne domače in tuje goste na Ilidžo in Sarajevo.

O investiciji

Vrednost projekta znaša okoli 16 milijonov evrov. Termalna rivijera Ilidža se nahaja na 15 hektarjih i svojim obiskovalcem ponuja atraktivne vodne programe s spremljevalnimi vsebinami na in ob skupno 5.631 m2 termalnih vodnih površin ter vso potrebno tehnično opremo in infrastrukturo.

Investicija je zelo pomembna tudi s stališča zaposlovanja in bo v prvi fazi neposredno zaposlovala več kot 70 delavcev; pri tem je potrebno upoštevati tudi sekundarni učinek investicij, ki se v turizmu ocenjuje na več kot 30% neposrednih učinkov.

Odprta investicija bo zagotovo vzpodbudila nadaljnje investicije v okolju na potencialnih turističnih krajih, kot je Vrelo Bosne, Bjelašnica in podobno.

Na bazenih Termalne rivijere Ilidža pričakujemo preko 500 000 obiskovalcev letno.

Izvajalci

Projekte je izdelala projektantska hiša Savaprojekt Krško v sodelovanju s firmo DOM iz Sarajeva pod vodstvom projektantov:

gospoda Aleša Plestenjaka,
gospoda Ivana Laha in
gospe Šefike Jamaković.

Izvajalec projektnih del je bil Unioninvest d.d. iz Sarajeva s svojimi podizvajalci.

Nadzor del je bil zaupan firmi IPSA iz Sarajeva.

Vsebina in ponudba

Termalna rivijera Ilidža d.o.o. je rezultat lastnega znanja, ki so ga Terme Čatež prenesle v novo sredino, na Ilidžo.

Termalna rivijera Ilidža, ki smo jo svečano odprli dne 01.07.2005, gostom in obiskovalcem ponuja na površini okoli 15 hektarjev 5.631 m2 termalnih vodnih površin:

  • Zaprt bazen nepravilnih oblik z vodno površino 1000 m2 in različnimi vodnimi efekti, kot so vodni tok, drevo doživetja, whirlpooli, otroški bazen, masažna ležišča, masažne šobe, tobogan;
  • Zunanji bazen z valovi na površini 2850 m2 termalnih vodnih površin; • Zunanji bazen nepravilnih oblik s 1781 m2 termalnih vodnih površin s tobogani, vodnimi igrali, vodno gobo, masažnimi ležišči in whirlpooli.

Ob bazenih ponudba vključuje za vsakega nekaj:

  • veliko zabave za najmlajše na trampolinih in stezi z avtomobilčki,
  • okusno zdravo kuhinjo v različnih restavracijah,
  • ter tropski vrt z gostinsko ponudbo in 6 trgovskimi lokali

Za uspeh tovrstne turistične investicije je zelo važna sredina, v kateri se nahaja. Prepričani smo, da bo Termalna rivijera Ilidža na slikoviti Ilidži postala sestavni del te sredine, izpolnila naša poslovna pričakovanja in vzpodbudila nadaljnji turistični razvoj kraja.
Uprava