Sporočila za javnost - Terme Čatež
Vroča ponudba target="_top" Destinacije target="_top" Namestitve target="_top" Doživetja target="_top" Zdravstveni center target="_top"
Sporočila za javnost

Sedemmesečni rezultati nad pričakovanji - julijski zadovoljivi

V prvih sedmih mesecih letošnjega leta so se prihodki Term Čatež povečali za dobrih 15%, kar je nad načrtovanimi. V letnem poslovnem načrtu so si Terme Čatež namreč za leto 2003 zastavile 10% rast prihodkov.

V prvih sedmih mesecih letošnjega leta so se prihodki Term Čatež povečali za dobrih 15%, kar je nad načrtovanimi. V letnem poslovnem načrtu so si Terme Čatež namreč za leto 2003 zastavile 10% rast prihodkov.

Kljub zelo klavrnim napovedim za letošnji julij, ko mnoga slovenska letovišča beležijo izpad nočitev in prihodka, smo v Termah Čatež tudi z julijskimi rezultati lahko zadovoljni. V juliju smo namreč dosegli 12% rast prihodkov v primerjavi z julijem lani. V hotelih v Čatežu smo dosegli 7% rast nočitev glede na julij preteklega leta. Po podatkih, ki jih mesečno objavlja Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč smo v juliju dosegli skoraj 27% nočitev vseh slovenskih zdravilišč.

Zelo razveseljivo je, da se je delež nočitev tujih gostov v juliju povečal kar za 18%, med njimi se je kar za 50% povečalo število nočitev italijanskih gostov.

Dober je tudi julijski obisk naših bazenov, v katerih smo prodali v povprečju za 20% več vstopnic kot julija lani. Na največjem vodnem parku - na Termalni rivieri v Čatežu pa smo denimo julija prodali kar za 31% več kopaliških vstopnic kot julija lani.

Številni naši namestitveni objekti so tudi avgusta že skoraj polno zasedeni, tako da po trenutnem stanju rezervacij tudi avgusta pričakujemo, da bomo uspeli preseči izjemno dober obisk avgusta lani.

Razlogi za dobro zasedenost

Še pred dvema mesecema je tudi v Termah Čatež kazalo, da bo tako kot v drugih slovenskih letoviščih, julijski obisk gostov tudi pri nas slabši kot lanskoletni. Na slabe julijske napovedi smo se v Čatežu odzvali s še bolj agresivnim trženjem.

K zadovoljivim julijskim rezultatom je veliko pripomogla tudi nedavno popolnoma prenovljena spletna stran, saj na njej gostje v petih jezikih z množico fotografij dobijo zelo celovito informacijo o naši ponudbi. V mesecu juliju smo tako zabeležili rekorden obisk naše spletni strani, in sicer kar 18,262 obiskov, največ, kar 900 obiskov dnevno je bilo sredi julija. Povprečen dnevni obisk prenovljeni spletnih strani je 589 obiskov, kar predstavlja približno 20 % večjo obiskanost v primerjavi s preteklimi meseci. Največ je bilo obiskovalcev iz Slovenije, sledijo pa Italijani, Avstrijci, Hrvati, Nizozemci, Nemci...

Gotovo pa je eden najpomembnejših razlogov za dobro zasedenost naših namestitev predvsem kakovost naših storitev in izjemno pestra ponudba v Čatežu, na Mokricah in v Kopru, kjer našim gostom nudimo kar 210 različnh produktov.

Izpostaviti je potrebno poletno Termalno riviero s številnimi aktrakcijami – kot so gusarski otok, počasna reka, tobogani, otroški vodni park itd.,. K pestrosti ponudbe tudi v poletnih mesecih prispevata dva wellness centra v Čatežu in Kopru s kar 10 različnimi vrstami masaž in edinstvenimi rimsko-irskimi kopelmi z 12 postajami, ki jih ne najdete nikjer drugje v Sloveniji. Tudi šport je pomemben produkt. Gostom je na voljo eno najzahtevnejših, a hkrati tudi eno najlepših golf igrišč v Sloveniji z 18 luknjami, ponudbo športnega centra pa dopolnjuje še 6 zunanjih in notranje igrišče za tenis, squash, odbojka na mivki, mini golf, bowling, čolnarjenje na umetnem jezeru, trije fitnes studiji,… Pri tem je zanimivo, da ima fitnes v welness centu Justinopolis v Kopru tudi kardiofitnes, ki je tudi edini tak v Sloveniji.


Služba za odnose z javnostmi
Terme Čatež d.d.