Sporočila za javnost - Terme Čatež
Vroča ponudba target="_top" Destinacije target="_top" Namestitve target="_top" Doživetja target="_top" Zdravstveni center target="_top"
Sporočila za javnost

Maratonci tečejo že deseti maraton v Termah Čatež

V nedeljo, 20.04.2003 bo potekal tradicionalni 10. mednarodni maraton "Terme Čatež 2003". Lani je bilo skupno število udeležencev maratona preko 200, tudi letos jih pričakujejo v podobnem številu. V soboto pa bo vrata odprla tudi poletna Termalna riviera, kjer bo kopalcem vse do oktobra na voljo na več kot 10.000 m2 vodnih termalnih površin. Novost je letošnjem letu je tudi prenovljen olimpijski bazen na poletni Termalni rivieri.

Razgiban teren okoli Term Čatež in naravna danost termalne vode omogočajo številne možnosti za športna udejstvovanja tako na lokaciji Term Čatež kot tudi v njegovi okolici. Za aktivno preživljanje prostega časa je gostom in obiskovalcem poleg 12.000 m2 vodnih površin na voljo vrsta drugih športno-rekreativnih vsebin: odbojka na mivki, 97 km urejenih kolesarskih poti v okolici, čolnarjenje po Krki, v športnem centru hotela Toplice vodeni tedenski športno-rekreativen program, tenis, squash, bowling, namizni tenis, golf na bližnjem golf igrišču gradu Mokrice…

Nedeljsko dopoldne v Termah Čatež in njegovi okolici bo nasploh športno obarvano, saj je Olimpijski komite v sodelovanju s Športno zvezo Brežice in Atletskim klubom Fit pripravil raznolik program športno-turističnih prireditev. Program srečanja OLIMPIJSKI KOMITE SLOVENIJE - ZDRUŽENJE ŠPORTNIH ZVEZ organizira skupaj s Športno zvezo Brežice in Atletskim klubom Fit. "Program srečanja je standarden in prepričani smo, da boste tudi letos preživeli prijeten aktiven dan v družbi s prijatelji," so prepričani na Olimpijskem komiteju.

Tako bodo osnovne teme srečanja :

  • spust s kajaki in kanuji po reki Krki, ki bo trajal približno dve uri,
  • tek na tri, deset in 21 km (10. mednarodni maraton »TERME ČATEŽ 2003«),
  • pohod na Sveti Vid (cca 3 ure hoje),
  • preverjanje plavalne sposobnosti po kriterijih »Naučimo se plavati« in kopanje v bazenih letne Termalne riviere,
  • rolanje; izposoja opreme

Srečanje se bo pričelo ob 9. uri in zaključilo predvidoma ob 13. uri z žrebanjem in podelitvijo nagrad.

Urnik prireditve

9.00 – 10.00: prihod udeležencev in prijave za tek na štartnem prostoru pred glavnim vhodom na poletno Termalno riviero Terme Čatež
10.00: otvoritev prireditve in odhod prijavljenih kandidatov za spust s kajaki in kanuji na štart – kopališče v Cerkljah, cilj na sotočju Krke in Save – odhod v Terme (do 12.00)
10.30: štart tekov 10. Mednarodnega maratona TERME ČATEŽ 2003
12.00 – 13.00: testiranje plavalne sposobnosti v olimpijskem bazenu
13.00: zaključek srečanja, žrebanje in podelitev nagrad