Gradovi Posavja - Terme Čatež

Gradovi Posavja

Gradovi Posavja – naj vas presenetijo

Trapistovska čokolada, ena najlepših baročnih slavnostnih dvoran, stoletni parki, grajska kuhinja, samostani, lesene skulpture, golf in… To so posavski gradovi! Ležijo v mestih, nad njimi, skriti med hribi, ob rekah…

Privoščite si grajsko razvajanje, spoznajte skrite kotičke in hodnike mogočnih posavskih gradov, ki vsak zase za debelimi zidovi skrivajo svoje zgodbe in pripovedujejo o ljudeh, delu, praznikih in umetnosti prebivalcev Posavja skozi stoletja.

Ob vznožju Gorjancev in s pogledi na vinorodne bizeljske griče vamHotel Golf grad Mokrice**** ponuja zeleno in sproščujočo izhodiščno točko za raziskovanje okoliških gradov. Več na gradoviposavja.si!

Oglejte pa si in spoznajte tudi 7 VELIČASTNIH .... VEČ


Grad Mokrice

Nad stoletnimi gozdovi Gorjancev in s pogledom na vinorodne bizeljske griče se ponosno dviga srednjeveški grad Mokrice. Grajske legende in zgodbe pričajo o nemirnih zgodovinskih dogodkih ter pomembnih poteh od zahoda proti vzhodu že v času Rimljanov. Tudi kmečki upori so zaznamovali grad z okolico. V mirnih časih je slovel po razkošnem življenju svoje gospode. Danes je srednjeveški grad Mokrice preurejen v Hotel Golf grad Mokrice****. Navdušuje z žlahtnim grajskim ambientom, prefinjeno okolico 200-letnega angleškega parka in enim najlepših slovenskih golf igrišč z 18 luknjami. 

Grad Brežice

Grad Brežice, mogočna renesančna grajska stavba iz 16. stoletja vas preseneti s čudovito baročno notranjostjo. Viteško dvorano morate vsaj enkrat v življenju videti! Sesti vanjo, upreti pogled na stene, strop in uživati. V gradu Brežice že od leta 1949 Posavski muzej Brežice predstavlja bogato dediščino posavskih gričev in ravnic.


Grad Rajhenburg

Vas zanima, kako so trapisti izdelovali čokolado? Na gradu Rajhenburg vam bodo ob predstavitvi asketske meniške skupnosti odkrili prav to... spoznali boste tudi, kako je grajska stavba, ki danes sodi med najpomembnejše kulturne spomenike slovenskega prostora v zgodnjem srednjem veku, sploh nastala. Razstavni program je preplet preteklosti in burnega dogajanja v 20. stoletju, utrip sodobnosti pa med starodavne zidove prinaša bogat kulturno-umetniški program.

Grad Podsreda

Skrit med hribi vas bo pričakal ponosen grad Podsreda, s prečudovitimi slikami Franceta Slane - enega najbolj znanih slovenskih slikarjev, ter s pridihom res starih, že skoraj čisto pozabljenih časov grajske kuhinje!

Grad Sevnica

Vas zanima, s kakšnim pogledom se je zbujala v otroštvu ameriška prva dama? Grad Sevnica se ponosno nad mestom šopiri še danes… 

Galerija Božidar Jakac

V enem najstarejših slovenskih mest in edinem slovenskem mestu na otoku, Kostanjevici na Krki, vas k uživanju v umetnosti evropskih slikarjev 17. in 18. stoletja, kjer med drugim lahko najdete sled čopiča slovitega mojstra Anthonisa van Dycka, spoznavanju slovenskih ekspresionistov, ogledu razstav vrhunskih sodobnih avtorjev in sprehodu po parku lesenih skulptur Forma viva, vabi Galerija Božidar Jakac, umeščena v stavbi nekdanjega cistercijanskega samostana iz prve polovice 13. stoletja.

Top ponudba