Dogodki - Terme Čatež
Dogodki
Na koledar

NOVO! MALI GRAD - mesto trdnjav in gradov

NOVO! MALI GRAD - mesto trdnjav in gradov
Dobrodošli v MALI GRAD - mesto trdnjav in gradov!
Zanimiva dogodiščina prav za vsakogar, ne glede na to, koliko let imate in s čim se ukvarjate!

Dobrodošli v Termah Čatež! Prepričani smo, da ob ogledu razstave nihče ne bo ostal ravnodušen.
Vabimo vas na nenavadno in očarljivo popotovanje po mini grajskem mestu. V njem so tri ulice, kjer se nahajajo arhitekturno raznovrstni gradovi ter trdnjave iz različnih zgodovinskih obdobij in dežel. Makete se od izvirnikov razlikujejo le po velikosti. Mojstri so vanje vložili veliko truda in skrbnega dela ter z osupljivo natančnostjo poustvarili najmanjše arhitekturne, okrasne in pokrajinske podrobnosti.  

Ulice vodijo globoko v zgodovino. Priča boste dvema spopadoma. Nekaj sto figuric vojakov je ročno izdelanih, vsak izmed njih pa je unikaten in ima svoj obraz. 

Poskrbljeno je tudi za ljubitelje srednjeveškega orožja. Ti bodo imeli možnost spoznati redke in malo poznane vrste orožja junaških vitezov ter se celo dotakniti njihovih natančnih replik.

Kot v vsakem mestu tudi tam za dnem nastopi noč. Nočni čas je še posebej čaroben, saj so takrat gradovi z različnimi osvetlitvami zares osupljivi. Podobno se na ulicah drug poleg drugega vrstijo različni letni časi. Tako se je v enem izmed gradov pravkar poslovila zima, medtem ko se v drugem že bohotijo barve jeseni.  

Ne pozabite na fotoaparat, saj so za vas pripravili posebna presenečenja. Prepričani smo, da bodo vaši posnetki nepozabni. 

Če se boste na svojem popotovanju po stoletjih utrudili, so vam na voljo prostori za počitek, najmlajši obiskovalci pa se lahko pozabavajo v risalnih kotičkih. 

Za vas so pripravili avdiovodič, s katerim boste lahko slišali najzanimivejše zgodbe, najprivlačnejše legende in najpresenetljivejša dejstva iz zgodovine gradov ter njihovih prebivalcev.  

Več na maligrad.si!