Terapevtski paketi - Terme Čatež
Vroča ponudba target="_top" Namestitve target="_top" Doživetja target="_top" Termalna riviera target="_top" Zdravstveni center target="_top" Varno v Terme Čatež target="_top"

Terapevtski paketi

Testiranje – vadba – nadzor

Z majhnimi gibi in s stabilizacijsko vadbo, ki se od terapije do terapije stopnjuje, se namensko trenirajo globoke trebušne in hrbtne mišice, ki so najbolj pomembne za dobro stabilizacijo hrbtenice.

Uporabniki naprav pogosto navajajo, da se jim stanje že po nekaj terapijah močno izboljšuje. Znanstvene raziskave potrjujejo, da pri stabilizacijskem treningu dosežemo dolgotrajnejše pozitivne učinke, kot pa pri splošnih terapevtskih pristopih.

Terapevtski koncept treh stopenj

1. stopnja (faza učenja – začetni paket): reaktivacija stabilizacijskih mišic (1.–6. terapija)

2. stopnja (faza utrjevanja – nadaljevalni paket): utrjevanje in aktivacija stabilizacijskih mišic v različnih gibalnih ravninah (6.–12. terapija)

3. stopnja (faza prenosa znanja in kompleksnih vaj – napredni paket): prenos priučene stabilizacije v vsakodnevno gibanje ter učenje kompleksnih vaj za lokalno stabilizacijo in splošno gibanje (12.–18. terapija)

Po terapiji je treba z vadbo nadaljevati v vsakdanjem življenju, saj boste le tako ohranili in izboljšali že doseženi terapevtski uspeh.

Hitra odprava bolečin z vadbo v Terapevtskem centru za hrbtenico Term Čatež!

 

+
ZAČETNI PAKET - 1. stopnja

Z začetnim paketom se naučimo, kako aktivirati globoko ležeče trebušne in hrbtne mišice, ki so najpomembnejše za stabilizacijo hrbtenice.

+
NADALJEVALNI PAKET (2. stopnja)

Pri nadaljevalnem paketu stopnjujemo vadbo za globoke stabilizacijske mišice v različnih ravneh gibanja. Vključena je tudi vadba na blazinah, žogi in raztezanje dolgih mišičnih skupin.

+
NAPREDNI PAKET (3. stopnja)

V napredni paket je vključena kombinacija vaj za stabilizacijske in globalne mišice, ki združuje vadbe na vseh napravah Dr. Wolff, kot tudi vaje na medicinski žogi in blazinah ter prenos priučene stabilizacije v vsakodnevno gibanje.

+
Diagnostična preiskava na napravi »Back-check«

Diagnostika je zelo varna in jo lahko izvajamo pri bolečinah ter prikaže jasno sliko moči in posledično tudi aktivacije stabilizacijskih mišic. Rezultati nam pokažejo, katere mišice mora pacient še okrepiti, in na podlagi tega pripravimo rehabilitacijski trening. Diagnostiko priporočamo na začetku in na koncu rehabilitacije kot tudi za objektivno spremljanje vseh mišic, ki vplivajo na hrbtenico.

Zdravstveni center Terme Čatež d.d.
Topliška cesta 35
SI – 8250 BREŽICE
SLOVENIJA

Delovni čas: ponedeljek – petek 7.00 -15.00
Na pregled pri zdravniku se lahko naročite osebno: 8.00-13.00 ter telefonsko 12.30 do 14.30.