Kako na zdravljenje v Terme Čatež - Terme Čatež

Kako na zdravljenje v Terme Čatež

Pravica do zdravja

Terme Čatež so lahko vaše izbrano zdravilišče. Predlagamo, da preverite standarde zdraviliškega zdravljenja, ki jih pokriva naše zdravilišče, in se s svojim  osebnim zdravnikom pogovorite o ustrezni napotitvi na zdravljenje v Terme Čatež. Pred pričetkom izvajanja terapij priporočamo obisk pri zdravniku specialistu. O terminu pregleda se dogovorite s sprejemno pisarno našega Zdravstvenega centra. Priporočamo vam, da prinesete na pregled svoje zadnje zdravniške izvide.

+
Zdraviliško zdravljenje z napotnico ZZZS (Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije)

Vaš osebni zdravnik lahko predlaga komisiji zdraviliško zdravljenje v Termah Čatež, če je vaše zdravstveno stanje v okviru standardov našega zdravilišča. V tem primeru vključuje napotnica zdravljenje z bivanjem v hotelu ali zdravljenje na ambulantni način. V Termah Čatež ne nudimo zdraviliškega zdravljenja z namestitvijo na negovalnem oddelku.

+
Ambulantna fizioterapija
Pri nas jo lahko izvajate na osnovi prejetega delovnega naloga v okviru zavarovanja ZZZS ali napotnice izbranega zdravnika. Na izvajanje fizioterapije vas povabimo v terminu veljavnosti naloga.  Bivate lahko v enem izmed naših hotelov ali v počitniškem objektu v apartmajskem naselju (samoplačniško) ali pa prihajate na zdravljenje od doma.
+
Samoplačniško zdravljenje

Ponujamo vam naše zdravstvene storitve tudi samoplačniško.

Standardi zdraviliškega zdravljenja

V Termah Čatež pokrivamo standarde zdraviliškega zdravljenja z visoko strokovno usposobljeno in izkušeno ekipo zdravstveno–terapevtskega osebja, sodobno opremljenimi terapevtskimi prostori in ob souporabi naravnega zdravilnega dejavnika – termalne vode. Pokrivamo naslednje zdraviliške standarde, ki jih opredeljuje Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije:

+
Standard 1
vnetne revmatske bolezni (revmatoidni artritis, ankilozirajoči spondilitis, s kristali povzročeni artritisi, enteropatični artritisi...)
+
Standard 2
degenerativne bolezni skeletnega sistema (degenerativne spremembe hrbtenice, velikih sklepov, izvensklepni revmatizem ...)
+
Standard 3
stanja po poškodbah in operacijah na gibalnem sistemu s funkcijsko prizadetostjo;
+
Standard 4
nevrološke bolezni in poškodbe, poškodbe in bolezni centralnega in perifernega živčnega sistema, vključno s CVI in živčno-mišičnimi boleznimi
+
Standard 6
ginekološke bolezni – predvsem zdravljenje po operaciji raka na dojki.

Pri zdraviliškem zdravljenju sodelujejo: zdravniki specialisti fizikalne medicine in rehabilitacije, diplomirani fizioterapevti, kinezioterapevt, dipl. nevrofizioterapevt, dipl. delovni terapevt, diplomirane, višje in srednje medicinske sestre, maserji in negovalno osebje. Po potrebi se v zdravljenje vključujejo tudi drugi konziliarni zdravniki specialisti – ortopedi, nevrokirurgi in revmatologi. Prijetno in sproščeno okolje zdravilišča Terme Čatež, bazeni s termalno vodo in dodatne aktivnosti, ki prijetno izpolnijo prosti čas pacienta, so izjemno pomembni elementi za hitrejše okrevanje in ponovno vključevanje pacientov v vsakdanje življenje.

Zdravstveni center Terme Čatež d.d.
Topliška cesta 35
SI – 8250 BREŽICE
SLOVENIJA

Delovni čas: ponedeljek – petek 7.00 -15.00
Na pregled pri zdravniku se lahko naročite osebno: 8.00-13.00 ter telefonsko 12.30 do 14.30.