Diagnostika - Terme Čatež
Vroča ponudba target="_top" Namestitve target="_top" Termalna riviera target="_top" Zdravstveni center target="_top" Doživetja target="_top" Varno v Terme Čatež target="_top"

Diagnostika

V Termah Čatež se pacienti in gosti lahko naročijo na specialistične zdravniške preglede; opravljajo jih vrhunski zdravniki specialisti z naslednjih področij: fiziatrije, ortopedije, nevrokirurgije, revmatologije, ultrazvočne diagnostike in izokinetike. Cilj specialističnih pregledov je diagnosticiranje zdravstvenih težav, ugotovitev realnega trenutnega zdravstvenega stanja pacienta in pisno mnenje oz. strokovna medicinska informacija, ki je lahko pacientu izhodišče za nadaljnje zdravljenje.

Specialistične ambulante

V Termah Čatež delujejo različne specialistične ambulante, v katerih vas zdravniki specialisti pregledajo in vam svetujejo glede nadaljnjega zdravljenja.

+
Specialistična fiziatrična ambulanta
Specialist fiziater poda na osnovi pregleda oceno vašega zdravstvenega stanja in nasvete, pripravi načrt vodenja rehabilitacije ter izda specialistični izvid.
+
Specialistična ortopedska ambulanta
Vrhunski specialist ortoped oceni na osnovi pregleda stanje vašega gibalnega sistema in priporoča ustrezno konservativno ali operativno zdravljenje ter nadaljnjo rehabilitacijo. Po pregledu izda specialistični ortopedski izvid. 
+
Specialistična nevrokirurška ambulanta
V ambulanti vas pregleda zdravnik nevrokirurg, specialist za področje glave, hrbtenice in okvar hrbtenjače, ter vam svetuje glede nadaljnjega konservativnega ali operativnega zdravljenja. Po pregledu izda specialistični nevrokirurški izvid.
+
Specialistična revmatološka ambulanta
Specialist revmatolog vam na osnovi pregleda svetuje glede nadaljnjega zdravljenja in kako čim bolj kakovostno živeti z boleznijo. Po pregledu izda specialistični revmatološki izvid.

Ultrazvočna diagnostika

Ultrazvočna diagnostika mehkih tkiv je najsodobnejša dinamična neinvazivna preiskava mehkih delov v sklepih in mišicah z možnostjo panoramičnega pogleda in s sondo CT.  Preiskavo priporočamo pri športnih poškodbah in starejšim osebam, pri katerih se pogosto pojavljajo spontane obrabe mehkih tkiv v sklepih in mišicah. Po opravljenem diagnostičnem ultrazvoku prejmete izvid in pisno mnenje glede nadaljnjega zdravljenja.

Izokinetika

Izokinetiko izvajamo z izokinetičnim sistemom Biodex, na katerem opravljamo meritve in sodi med najsodobnejše merilne sisteme. Omogoča testiranje mišic in mišičnih skupin v dinamičnih pogojih. S pomočjo sistema ugotavljamo realno mišično moč v Nm, razmerje mišične moči med mišicami zategovalkami in upogibalkami prizadetega sklepa ter razmerje mišične moči med prizadeto in neprizadeto okončino. Po opravljeni diagnostiki prejmete izvid in pisni nasvet z navodili glede nadaljnjega izvajanja fizikalne terapije.

Na pregled lahko pridete kot samoplačnik.

Na pregled v fiziatrično ambulanto lahko pridete z napotnico ali kot samoplačnik.  Vsi ostali pregledi v specialističnih ambulantah so samoplačniški.

Zdravstveni center Terme Čatež d.d.
Topliška cesta 35
SI – 8250 BREŽICE
SLOVENIJA

Delovni čas: ponedeljek – petek 7.00 -15.00
Na pregled pri zdravniku se lahko naročite osebno: 8.00-13.00 ter telefonsko 12.30 do 14.30.