Diagnostika - Terme Čatež

Diagnostika

V Termah Čatež se pacienti in gosti lahko naročijo na specialistične zdravniške preglede; opravljajo jih vrhunski zdravniki specialisti z naslednjih področij: fiziatrije, ortopedije, nevrokirurgije, revmatologije, ultrazvočne diagnostike in izokinetike. Cilj specialističnih pregledov je diagnosticiranje zdravstvenih težav, ugotovitev realnega trenutnega zdravstvenega stanja pacienta in pisno mnenje oz. strokovna medicinska informacija, ki je lahko pacientu izhodišče za nadaljnje zdravljenje.

Diagnostično testiranje na napravi Back-check

Za analizo vseh mišic trupa, ki vplivajo na hrbtenico, smo v Termah Čatež edini v Sloveniji opremljeni z napravo "Back-check".

Diagnostika na napravah Dr. Wolff je varna in jo lahko izvajamo tudi v primeru bolečin. Prikaže jasno sliko diagrama moči in posledično tudi aktivacije stabilizacijskih mišic. Na podlagi rezultatov, ki pokažejo morebitne pomanjkljivosti oz. neravnovesje mišične moči, ustrezno usposobljeni terapevti sestavijo individualni rehabilitacijski trening.

Diagnostiko priporočamo na začetku in na koncu rehabilitacije kot tudi za objektivno spremljanje vseh mišic, ki vplivajo na hrbtenico, in sicer predvsem:

  • osebam, ki imajo težave s hrbtenico,
  • mladostnikom v obdobju hitre rasti,
  • rekreativnim in vrhunskim športnikom,
  • ženskam po porodu, s težavami s hrbtenico.

Izokinetika

Izokinetiko izvajamo z izokinetičnim sistemom Biodex, na katerem opravljamo meritve in sodi med najsodobnejše merilne sisteme. Omogoča testiranje mišic in mišičnih skupin v dinamičnih pogojih. S pomočjo sistema ugotavljamo realno mišično moč v Nm, razmerje mišične moči med mišicami zategovalkami in upogibalkami prizadetega sklepa ter razmerje mišične moči med prizadeto in neprizadeto okončino. Po opravljeni diagnostiki prejmete izvid in pisni nasvet z navodili glede nadaljnjega izvajanja fizikalne terapije.

Na pregled lahko pridete kot samoplačnik.

Na pregled v fiziatrično ambulanto lahko pridete z napotnico ali kot samoplačnik.  Vsi ostali pregledi v specialističnih ambulantah so samoplačniški.

Zdravstveni center Terme Čatež d.d.
Topliška cesta 35
SI – 8250 BREŽICE
SLOVENIJA

Delovni čas: ponedeljek – petek 7.00 -15.00
Na pregled pri zdravniku se lahko naročite osebno: 8.00-13.00 ter telefonsko 12.30 do 14.30.