Izleti, kolesarjenje, pohodništvo ... - Terme Čatež
Vroča ponudba target="_top" Namestitve target="_top" Doživetja target="_top" Termalna riviera target="_top" Zdravstveni center target="_top" Varno v Terme Čatež target="_top"

Izleti, kolesarjenje, pohodništvo ...

Spoznajte okolico ...

Počitnice v Čatežu so polne doživetij in hkrati tudi odlično izhodišče za izlete v okolico Term Čatež. Raziščite sprehajalne poti v okolici Term Čatež ali se podajte na izlet s kolesom po razgibanih kolesarskih poteh.

Na potep po slikoviti okolici...

Iz Term Čatež vas panoramski bus odpelje na potepanje po Bizeljskem, izlet v deželo, kjer se mir in spokojnost prepletata z dobro kulinariko in prijetnimi ljudmi. Ali pa v mestni vrvež zelene slovenske prestolnice. Ste že obiskali Gadovo peč - zibelko cvička ali dolenjski biser naravnih lepot - Kostanjevico na Krki?
 

Brežice

Brežice se ponašajo z bogato naravno in kulturno dediščino, ki se obiskovalcu razkriva na vsakem koraku. Obiščite številne gradove, ki so zaznamovali mesto in okolico: grad na Mokricah z vrhunsko restavracijo in dvestoletnim angleškim parkom, brežiški grad s Posavskim muzejem in Viteško dvorano ter pišeški in bizeljski grad, ki bdita nad okoliškimi vinogradi. V središču mesta Brežice se ponosno dviguje vodovodni stolp. Priporočamo tudi sprehod po še eni mestni znamenitosti – po starem mostu čez Savo in Krko.


Odkrivanje okoliških kolesarskih in pohodniških poti

Pridružite se pohodnikom in kolesarjem od blizu in daleč, ki odkrivajo slikovito okolico Term Čatež.
Poiščite ptiča kosca, ki gnezdi le v naravnem parku Jovsi. V Pišecah si oglejte domačijo in spominsko zbirko slovenskega jezikoslovca Maksa Pleteršnika. Na ogled vas vabijo tudi samostan Pleterje ter Galerija Božidar Jakac in Forma viva v Kostanjevici.

Gorjanci

Na potepu po Gorjancih – gričih, polnih vodnih izvirov, pravljic in legend – morda srečate našega škrata Čateža. Legenda pravi, da so na krajih, kjer so ljudje videvali »Čateža«, mnogokrat našli izvire dobre vode.