Aktivnosti v okolici - Terme Čatež

Aktivnosti v okolici

Spoznajte okolico

Počitnice v Čatežu so polne doživetij in hkrati tudi odlično izhodišče za izlete v okolico Term Čatež. Raziščite sprehajalne poti v okolici Term Čatež ali se podajte na izlet s kolesom po razgibanih kolesarskih poteh.

Na potep po slikoviti okolici


Iz Term Čatež pojdite na raziskovanje mesta Brežice ali na odkrivanje in okušanje Bizeljskega, dežele, kjer se mir in spokojnost prepletata z dobro kulinariko in prijetnimi ljudmi. 

Obiščite tudi Gadovo peč - zibelko cvička ali dolenjski biser naravnih lepot - Kostanjevico na Krki...
 

Bogata kulturna in naravna dediščina Brežic

Brežice se ponašajo z bogato naravno in kulturno dediščino, ki se obiskovalcu razkriva na vsakem koraku. Obiščite številne gradove, ki so zaznamovali mesto in okolico: grad na Mokricah z vrhunsko restavracijo in dvestoletnim angleškim parkom, brežiški grad s Posavskim muzejem in Viteško dvorano ter pišeški in bizeljski grad, ki bdita nad okoliškimi vinogradi. V središču mesta Brežice se ponosno dviguje vodovodni stolp. Priporočamo tudi sprehod po še eni mestni znamenitosti – po starem mostu čez Savo in Krko.


Odkrivanje okoliških kolesarskih in pohodniških poti

Pridružite se pohodnikom in kolesarjem od blizu in daleč, ki odkrivajo slikovito okolico Term Čatež.
Poiščite ptiča kosca, ki gnezdi le v naravnem parku Jovsi. V Pišecah si oglejte domačijo in spominsko zbirko slovenskega jezikoslovca Maksa Pleteršnika. Na ogled vas vabijo tudi samostan Pleterje ter Galerija Božidar Jakac in Forma viva v Kostanjevici.

Gorjanci

Na potepu po Gorjancih – gričih, polnih vodnih izvirov, pravljic in legend – morda srečate našega škrata Čateža. Legenda pravi, da so na krajih, kjer so ljudje videvali »Čateža«, mnogokrat našli izvire dobre vode.