Обращения к общественности и публикации - Terme Čatež
Горячее предложение target="_top" Дестинация target="_top" Размещение target="_top" Наше предложение target="_top"
Обращения к общественности и публикации

Informacija o otvoritvi Hotela Čatež*** in Spa & Wellness centra

Ob blagodejnih čateških vrelcih, odkritih konec 18. stoletja, so se Terme Čatež v zadnjem desetletju razvile v največje slovensko naravno zdravilišče in drugo največje turistično središče.

Pestrost ponudbe uvršča Terme Čatež v eno izmed najprivlačnejših turističnih destinacij v Evropi. Rdečo nit razvoja in ponudbe predstavlja termalna voda, katero uporabljamo v postopkih zdravljenja, hkrati pa smo zdravilno naravno bogastvo izkoristili pri oblikovanju Termalne riviere, ki že več kot desetletje velja za najprivlačnejši termalni vodni park v Sloveniji in si je tudi v letu 2005 po mnenju svojih obiskovalcev prislužila naziv » Naj kopališče 2005 « v kategoriji velikih termalnih kopališč.

Dne 26.10.2005 je bila v Termah Čatež otvoritev HOTELA ČATEŽ *** in SPA & WELLNESS CENTRA. Skupna vrednost investicije je znašala 2,2 milijarde tolarjev, sofinancirana pa je v višini 40% s strani EVROPSKEGA SKLADA ZA REGIONALNI RAZVOJ in ob sodelovanju Ministrstva za gospodarstvo Republike Slovenije.

HOTEL ČATEŽ *** razpolaga s 126 hotelskimi sobami.

V okviru investicije je bil v celoti prenovljen obstoječi terapevtski bazen. Dodatno ponudbo predstavlja notranji bazen z whirlpoolom in masažnimi ležišči ter zunanji bazen nepravilnih oblik s podvodnimi masažami. Temperatura vode v bazenih je od 32°C do 36° C. Posebnost terapevtskega bazena v hotelu Čatež je klančina ob robu bazena, po kateri se gosti, ki so vezani na invalidski voziček, spustijo do nivoja vode, nato pa vstopijo v bazen brez pomoči spremljevalca ali dvigala.
Ob novem vrhunskem rehabilitacijskem fitnes studiu smo zgradili manjšo telovadnico, namenjeno individualnemu razgibavanju. Novost predstavljajo tudi novi prostori za delovno terapijo in nevrofizioterapijo. V sklopu investicije smo prenovili in razširili tudi ambulantni del, prostore za masaže ter prostore za hidroterapijo in termoterapijo.

Največja pridobitev in novost je aparat za izokinetično diagnostiko Biodex System 3 Pro, ki predstavlja najsodobnejšo različico aparata, ki ga uporabljajo vodilne svetovne rehabilitacijske klinike pa tudi večina ameriških profesionalnih športnih klubov. Izokinetična diagnostika se uporablja za merjenje moči sklepov in omogoča oceno funkcionalne sposobnosti mišic. Uporablja se za kolenski, kolčni, ramenski, zapestni sklep, za gleženj in hrbtenico.

Spa & Wellness center Hotela Čatež

V podaljšku obnovljenega zdravstvenega centra smo na površini 650 m2 zgradili in uredili prostore wellness centra in celotni kompleks poimenovali s skupnim imenom Spa & Wellness center. Namenjen je tako stacionarnim gostom kot ostalim gostom in enodnevnim obiskovalcem Term Čatež.

V okviru wellnessa, ki predstavlja novo filozofijo življenja in celovito razumevanja fizičnega, duševnega in duhovnega življenja.

Novosti letošnjega leta

Prvega julija 2005 smo v Sarajevu, na Ilidži, svečano odprli Termalno rivijero, kjer na površini okoli 15 hektarjev gostom ponujamo 5.631 m2 termalnih vodnih površin:

notranji bazen nepravilnih oblik z različnimi vodnimi efekti: vodni tok, drevo doživetja, whirlpooli, otroški bazen, masažna ležišča, masažne šobe, tobogan;
zunanji bazen z valovi na površini 2850 m2 termalnih vodnih površin;
zunanji bazen nepravilnih oblik s tobogani, vodnimi igrali, vodno gobo, masažnimi ležišči in whirllpooli.

Ob bazenih ponudba vključuje tudi veliko zabave za najmlajše na trampolinih in stezi z avtomobilčki, prijetno druženje v tropskem vrtu s pestro gostinsko ponudbo ter možnost nakupov v trgovskih lokalih.

Termalna rivijera Ilidža temelji na lastnem znanju, ki so ga Terme Čatež prenesle v novo sredino. V nadaljevanju bo ob vodnem parku zgrajen tudi hotelski kompleks ter kongresni in wellness center.

V zaključni fazi je tudi investicija v obnovo grajskega kompleksa na MOKRICAH, ki zajema prenovo grajskih kašč v apartmaje, ureditev nove večnamenske dvorane, obnovo grajske kuhinje, grajske strehe in fasade. Vse navedeno bo zagotovilo še večjo pestrost in celovitost ponudbe kompleksa Mokric.
Projekt je sofinanciran s sredstvi iz Evropskih skladov za regionalni razvoj.

Uprava
Terme Čatež d.d.