Обращения к общественности и публикации - Terme Čatež
Горячее предложение target="_top" Дестинация target="_top" Размещение target="_top" Наше предложение target="_top"
Обращения к общественности и публикации

Informacija o turističnem utripu v prvih osmih mesecih letošnjega leta v Termah Čatež d.d.

V Termah Čatež smo v osmih mesecih letošnjega leta zabeležili 418.815 prenočitev, kar predstavlja 1 % več prenočitev kot v prvih osmih mesecih preteklega leta.
Število domačih prenočitev se je zmanjšalo za 5,2%, število tujih prenočitev pa povečalo za 16,5%. Največ tujih gostov prihaja v Terme Čatež iz Italije. Prenočitve italijanskih gostov so se v prvih osmih mesecih letošnjega leta povečale za 29,5 %.
Skupno smo v mesecu avgustu zabeležili v Termah Čatež 94.478 prenočitev, kar je za 5,2 % več prenočitev kot v enakem obdobju lani. Število domačih prenočitev je ostalo na nivoju lanskega leta, število tujih prenočitev pa se je povečalo za 13,4%.

Novi hotel Čatež *** (s 126 sobami, dvema notranjima bazenoma in zunanjim bazenom) je 29. julija sprejel prve goste. V nadaljevanju bo hotel bogatejši še za nov Spa & wellness center, ki bo ponujal nove, atraktivne sprostitvene in zdravstveno preventivne programe.

Obisk v bazenih ( v poletni in zimski Termalni rivieri, v bazenu hotela Terme v Čatežu in v Aquaparku hotela Žusterna v Kopru ), merjen s številom enodnevnih kopalcev se je v prvih osmih mesecih zmanjšal za 9,5 %. Skupno s hotelskimi gosti smo zabeležili 637.559 kopaliških vstopov. Zelo neugodne vremenske razmere v juliju in avgustu so močno vplivale na manjši obisk enodnevnih kopalcev na Termalni rivieri od pričakovanega.

V osmih mesecih poslovanja smo realizirali 3,7 milijarde SIT poslovnih prihodkov, kar je za 1,3% več kot v enakem primerjalnem obdobju preteklega leta.


TERME ČATEŽ d.d.
Uprava