Обращения к общественности и публикации - Terme Čatež
Горячее предложение target="_top" Дестинация target="_top" Размещение target="_top" Наше предложение target="_top"
Обращения к общественности и публикации

Informacija o novinarski konferenci Term Čatež z dne 31.05.2005

Na novinarski konferenci družbe Terme Čatež d.d. dne 31.05.2005 v Termah Čatež so bili predstavljeni:

 • podatki iz Poročila generalnega direktorja Terme Čatež d.d., katero je sestavni del letnega poročila družbe in ostali pomembnejši podatki iz poslovanja družbe v letu 2004, objavljeni v letnem poročilu družbe in podatki iz Letnih poročil družbe in skupine Terme Čatež za leto 2004,
 • investicije v Termah Čatež d.d., katere so bile izvršene v letu 2004 in investicije , ki so trenutno v teku. Pri tem navajamo naslednje:
  • V zaključni fazi je izgradnja novega hotela ČATEŽ*** s Spa & Wellness centrom ( 126 hotelskih klimatiziranih sob, wellness center, dva notranja in en zunanji bazen, whirlpool, masažna ležišča,…). V sklopu investicije bodo celovito obnovljeni tudi prostori, namenjen zdravstveni dejavnosti.Vrednost investicije je ocenjena na 2,2 milijarde slovenskih tolarjev. 40 % investicije je financirano iz sredstev Evropskih strukturnih skladov, ostalo so lastna sredstva in krediti.
  • Obnova kašč in gradu Mokrice je investicija, s katero želimo v Termah Čatež d.d. zaključiti celovito prenovo kompleksa Mokrice.Kašče bodo obnovljene deloma v depandanso gradu ( 11 apartmajev) in v seminarsko dvorano s kapaciteto do 100 udeležencev. V apartmaje bosta preurejeni tudi obstoječa Vrtnarjeva in Logarjeva vila.Investicija zajema tudi obnovo strehe, fasade in kuhinje v gradu Mokrice. Celotna investicija znaša 647,5 milijonov SIT, od tega se 40 % sofinancira iz sredstev Evropskih strukturnih skladov ostalo so lastna sredstva in krediti.
  • V Termah Čatež d.d. smo zaključili tudi obnovo in razširitev samopostrežne trgovine Market v Čatežu in s tem popestrili in dvignili raven kvalitete te ponudbe.
  • Prva faza investicije v Termah Ilidža d.o.o. je v zaključni fazi. Investicijo predstavlja izgradnja vodnih programov s spremljajočimi dejavnostmi ( na 15 ha površin, 2 pokriti kupoli/bazen + tropski vrt/, zunanji bazen z valovi / 2.800 m2 vodnih površin/, zunanji bazen nepravilnih oblik, gostinski in sanitarni objekti, tobogani, trampolin,…).Vrednost investicije je ocenjena na 15 milijonov EUR.
  • V letošnjem letu bo v Marini Portorož pričela izgradnja apartmajev ( z zaključkom spomladi 2006). Poleg navedenega, projekt City Marina Portorož v nadaljnjih fazah predvideva izgradnjo dodatnih privezov, aquaparka, hotelskega kompleksa z wellness in kongresnim centrom, športno-rekreacijskega centra ter vrsto ostalih vsebin. Ocenjena vrednost celotnega projekta je 50 mio EUR.

Na novinarski konferenci v Termah Čatež je bila podana tudi informacija o fizičnih kazalcih v obdobju januar – april 2005, ki je že objavljena na Seo netu Ljubljanske borze.
Ostale informacije na novinarski konferenci nimajo posebnega pomena.

Uprava