Perskamer - Terme Čatež
Perskamer

Terme Čatež letos osvojile kar tri Naj naslove

Na razglasitvi akcije »Slovensko naj kopališče 2007« Terme Čatež prejele kar 3 laskava priznanja: Termalna riviera v Čatežu je že četrtič zapored osvojila prvo mesto v kategoriji velikih termalnih kopališč, Aquapark v hotelu Aquapark Žusterna v Kopru pa je zasedel tretje mesto v kategoriji vodnih parkov. Termalna riviera Terme Čatež je prejela tudi posebno priznanje za najbolj urejeno okolje in kopališče.

»V Termah Čatež smo izredno ponosni na že tako rekoč jubilejno – četrto zapored priznanje za naj termalno kopališče, kar še dodatno potrjuje naše dosedanje uspešno delo in začrtano pot razvoja. Kot največje slovensko termalno kopališče namreč ostajamo zvesti naši
tradiciji – razširiti pestro ponudbo vodnih in adrenalinskih vsebin z vedno novimi, izvirnimi atrakcijami ter tako vsem generacijam še dodatno popestriti dan na Termalni rivieri,« je prejetje treh priznanj komentiral mag. Dejan Bibič, izvršni direktor Termalne riviere in
kampa.

Letošnja čateška novost, ki je poleg drugih vodnih užitkov na poletni Termalni rivieri navdušila kopalce, je zagotovo 18-metrski Gusarski stolp, ki z desetmetrskim prostim padom dvigne adrenalin tudi najbolj korajžnjim.

V Termah Čatež že v kratkem pričenjamo z gradnjo nove tretje kupole zimske Termalne rivere. Pod njeno streho bodo kopalci že v drugi polovici leta 2008 lahko uživali v vrsti novih vodnih in adrenalinskih atrakcij: drči - skakalnici, toboganu kamikazi, black-hole toboganu, progi za deskanje, ki je namenjena deskanju/surfanju na vodi, otroškemu bazenu s piratsko ladjo, na plažah, savnah, masažah, ... Celotno dogajanje se bo odvijalo okoli razgibane gore s slapovi, na vrhu katere je vulkan, iz bruha lavo. Gora bo razdeljena na tri etaže, kjer se bodo na robovih nahajale galerije - plaže, prostor v votlinah pa je predviden za sprostitveni program: solarije, relaksarije... Skupna vrednost investicije znaša 6,4 milijona EUR in bo financirana z lastnimi sredstvi v višini 41%, 35% z bančnimi krediti in 24% s sredstvi ESSR.

V letošnji akciji »Slovensko naj kopališče 2007« je svoj glas za enega od 96 različnih kopališč oddalo 31.858 poslušalcev radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« oz. obiskovalcev turistično-informativnega spletnega portala www.dj-slovenija.si in sodelujočih spletnih portalov.

Nevenka Petan
Služba za odnose z javnostmi
Terme Čatež, d.d.