Perskamer - Terme Čatež
Perskamer

Ob svetovnem dnevu turizma brezplačno kopanje za otroke do 14. leta na Termalni rivieri v Termah Čatež & Srednjeveški večer na gradu Mokrice

V tem tednu bo turizem slavil svoj praznik - Svetovni dan turizma - 27.09.2006. Temu prazniku, kot tudi 16. Dnevom evropske kulturne dediščine, bomo v Termah Čatež namenili posebno pozornost in našim gostom ter lokalnem okolju ponudili priložnostne tematske programe.

Na ta dan – 27.09. - bomo dodatno popestrili dogajanje na Termalni rivieri in obogatili obstoječi animacijski program z različnimi (tudi) nagradnimi igrami v izvedbi animacijske skupine Izkoristi dan, in sicer: bingo, triatlon z atrakcijami na jezeru ter plesno uro tanga, nore igre v zabaviščnem parku, kid's klub, iskanje skritega zaklada, mini disco, večerni program…

Poleg tega bomo na Svetovni dan turizma v Termah Čatež vsem otrokom do 14. leta starosti omogočili brezplačni vstop na poletno oziroma zimsko Termalno riviero (v primeru dežja) ob spremstvu ene odrasle osebe (odrasla oseba plača redno ceno vstopnice za kopanje). Dodatno bomo razveselili tri razrede Osnovne šole Brežice in 80 otrokom omogočili brezplačno kopanje na poletni oziroma zimski Termalni rivieri.

Srednjeveški večer na gradu Mokrice

S prireditvami v Sankt Peterburgu so se začeli 16. DNEVI EVROPSKE KULTURNE DEDIŠČINE. Slovenija se bo v zadnjem tednu septembra predstavila z arhitekturo slovenskih gradov, utrdb in mestnih obzidij. V program so se vključile tudi Terme Čatež, ki bodo v petek, 29. septembra ob 19:00 uri organizirale SREDNJEVEŠKI VEČER NA GRADU MOKRICE.

Mokrice bodo ta večer zaživele v pravi grajski podobi: grad bo osvetljen z baklami in vrtnim ognjem, za grajsko vzdušje pa bodo poskrbela grajska gospoda z bruhalcem ognja in vitezi ter Glasbena šola Brežice s srednjeveško glasbo. Svečani večer bomo obogatili s srednjeveško grajsko večerjo iz divjačine in buč, ki jo bomo pripravljali pred gosti, in z vrhunskimi izbranimi vini iz mokriške vinoteke v restavraciji Hotela Golf Grad Mokrice.

Služba za odnose z javnostmi