Perskamer - Terme Čatež
Perskamer

Podatki o obiskovalcih, prometu in novostih v Termah Čatež d.d.

V obdobju januar – junij je delniška družba Terme Čatež realizirala 100 % plan prihodkov od prodaje in za 16,9 % presegla polletne prihodke iz leta 2005 ( realizacija prihodkov v obdobju januar-junij 2005 : 2.428.375.930,99 SIT in v obdobju januar - junij 2006: 2.839.147.703,22 SIT)

Prenočitve gostov Term Čatež ( v hotelskih in kamp kapacitetah) so v prvem polletju 2006 porasle za 7 odstotkov (lani 246.807 prenočitev, letos 264.206 prenočitev). Od tega so prenočitve tujih gostov v Termah Čatež (v hotelih in kampu) porasle za 17,9 % in skupne prenočitve domačih gostov za 1,9 %.

Na področju hotelskih prenočitev beležimo 28,9 % rast prenočitev v hotelskih objektih delniške družbe na lokaciji Čateža, vključujoč hotelske kapacitete v Kopru in na Mokricah pa znaša rast hotelskih prenočitev 23,5% v primerjavi s prvim polletjem 2005. Od tujih gostov so v porastu predvsem gosti, ki prihajajo v Terme Čatež iz Italije, Hrvaške in Nemčije.

Pričakujemo, da bomo v mesecu juliju presegli število enodnevnih obiskovalcev primerjalno s preteklim letom ( kopalcev v hotelskih bazenih in na Termalni rivieri), k čemer bodo zagotovo pripomogle nove, atraktivne vsebine na poletni Termalni rivieri v Čatežu : novi trojček toboganov-obiskovalci se lahko odločijo za spust po toboganu «Black-hole» s svetlobnimi efekti, mini kamikazi ali pravi vodni atrakciji – «space bowl» toboganu z lijakastim iztekom. V zabaviščnem parku goste pričakujejo dodatne nove vsebine : bungee trampolin in umetno drsališče, na katerem lahko drsajo tudi v vročih poletnih dneh, najmlajši pa se lahko odločijo za vožnjo v bazenu z električnimi čolni.

Zagotovo pa številne goste na poletno Termalno riviero Term Čatež še vedno privablja atraktivni gusarski otok, bazen z valovi, otroški vodni park z igrali, vodne drče, slapovi, whirlpooli ter vrsta ostalih atraktivnosti na termalnem vodnem parku z več kot 10.000 kv. metrov zunanjih termalnih vodnih površin in z 10 bazeni.

Uprava

Vpogled v današnjo objavo bo dostopen javnosti od trenutka objave na SEOnetu Ljubljanske borze dalje, tudi na spletni strani www.terme-catez.si pod naslovom:>o podjetju<,>novinarska soba<,>sporočila za javnost< 6 % rast prihodkov.