Perskamer - Terme Čatež
Perskamer

Prva pomladanska igra golfa na golf igrišču gradu Mokrice

Na mokriškem golf igrišču, ki na 70 hektarjih obdaja srednjeveški grad Mokrice, bodo golfisti tudi v letošnjem letu našli številne izzive in nove užitke. Igrišče z 18. igralnimi stezami je po mnenju mnogih eno najlepših v Sloveniji. Prvo igro golfa bo na Golf igrišču gradu Mokrice mogoče odigrati (sprva) na devetih luknjah že v tem tednu, in sicer od 25.03.2006. Vsakega golfista bo 25. in 26. marca čakalo majhno presenečenje.

Projektant Donald Harradin je pri projektu golf igrišča upošteval in mojstrsko vključil lepote narave. Tako steze vodijo skozi grajski park, ob jezeru in nasadih hrušk viljamovk, višinske razlike terena in druge naravne ovire pa so izziv za prave igralce golfa. Golf klub Mokrice vsako leto organizira šolo golfa za začetnike in za tiste, ki želijo v tem športu napredovati, hkrati pa omogoča izposojo golf opreme.

Golfistom je na voljo tudi klubska hiša s 1.200 m2 koristnih površin z restavracijo, dvema terasama, klubskimi prostori, recepcijo in pro shopom, garderobami in osmimi golf-suitami. Golf suite so uvrščene v kategorijo treh zvezdic, njihova ponudba pa vključuje telefon, TV sprejemnik, kopalnico ter spalnici s skupno štirimi ležišči.

V zaključni fazi je obnova grajskega kompleksa na Mokricah, ki zajema prenovo grajskih kašč v depandanso GOLF GRAD MOKRICE****, obnovo grajske kuhinje, grajske strehe in fasade. Vse navedeno bo zagotovilo še večjo pestrost in celovitost ponudbe kompleksa Mokric. Po zaključku obnove bo depandansa hotel Golf grad Mokrice ponudila dodatne možnost namestitve v 11 novih sobah in novo sodobno opremljeno konferenčno dvorano. Projekt obnove hotela Čatež, Spa & Wellness centra ter grajskega kompleksa na Mokricah je delno financiran s sredstvi EU.