Perskamer - Terme Čatež
Perskamer

Obisk Term Čatež aprila za četrtino višji

Največje slovensko zdravilišče Terme Čatež je bilo v letošnjem aprilu za 26,3 odstotkov bolj obiskano kot v istem obdobju lani. Skupno so zabeležili 36.400 prenočitev oz. 25,8 odstotkov več kot v aprilu lani. Razmerje med tujimi in domačimi gosti je bilo 40:60.

V treh lokacijah, kjer posluje družba Terme Čatež - v Čatežu, na Mokricah in v Kopru je letovalo skoraj 6.000 domačih gostov ali 19 odstotkov več kot lani, ki so skupno ustvarili 23.000 nočitev. Tujih gostov so zabeležili skoraj 39 odstotkov več kot preteklega aprila, največ Italijanov, kar 68 odstotkov več kot lani, sledili so jim Avstrijci 22 odstotkov, Hrvati 23 odstotkov… Skupno so tuji gostje – teh je bilo skoraj 9.900 - ustvarili 13.330 nočitev ali 42 odstotkov več kot aprila preteklo leto.

Podatki za mesec april tako potrjujejo pravilnost napovedi, da se zaradi premika velikonočnih praznikov iz lanskega marca na letošnji april število gostov povečalo, predvsem tujih. K takšnemu rezultatu so botrovali tudi pestra ponudba družbe Terme Čatež d.d. na vseh treh lokacijah, kot tudi agresivno neposredno trženje. Hkrati so konec aprila odprli poletno Termalno riviero s prenovljenim olimpijskim bazenom in bazenski kompleks Aquapark v Žusterni.