Perskamer - Terme Čatež
Perskamer

Kolesarska dirka

Štart 10. kolesarske dirke po Sloveniji bo 6. maja v Čatežu. Na tradicionalni mednarodni kolesarski dirki po Sloveniji organizator pričakuje okoli 150 udeležencev iz 25. držav. Pedala bodo vrtela tudi mnoga uveljavljenja imena. Sponzor 1. etape Kolesarske dirke po Sloveniji so Terme Čatež d.d.

Dirka se bo odvijala od 6. pa do 11. maja. Med udeleženci organizatorji napovedujejo tudi olimpijske prvake iz Sydneya 2000 in svetovne prvake v mladinski kategoriji do 23 let.

"Dobro sodelovanje med Kolesarskim odborom in Termam Čatež je botrovalo, da so se organizatorji tudi letos odločili za štart dirke v Termah Čatež," je povedala predstavnica za odnose z javnostmi v Termah Čatež Nevenka Petan.

Razgiban teren v okolici Term Čatež je odlična izletniška točka tudi za rekreativne kolesarje, ki jih je na slovenskih cestah opaziti v vedno večjem številu. Na 97 kilometrov urejenih kolesarskih poteh po okoliških krajih bodo uživale tako družine kot tudi kolesarji, ki želijo preizkusiti svojo kondicijo.