Perskamer - Terme Čatež
Perskamer

Prva pomladanska igra golfa na golf igrišču Mokrice

Golf klub grad Mokrice v letošnjem letu pripravlja za golfiste številne novosti. Dokumentacija za novo klubsko hišo je že pripravljena, letos bodo končana zemeljska dela za novih devet lukenj, za igrišče PITCH&PUTT (golf igrišče v malem) ter novo vadbišče za golf. Prvo igro golfa bo mogoče odigrati že v tem tednu, in sicer od 20.03.2003.

Na golf igrišču, ki na 70 hektarjih obdaja srednjeveški grad Mokrice, bodo golfisti v letošnjem letu našli še več izzivov in novih užitkov. Igrišče, ki je po mnenju mnogih eno najlepših v Sloveniji, ima 18 lukenj. Po besedah mag. Zvezdana Žlebnika, direktorja Golf kluba Mokrice, igrišče načrtujejo razširiti za 9 lukenj, letos pa bodo zaključili z zemeljskimi deli zanje. Projektant Donald Harradin je pri projektu golf igrišča upošteval in mojstrsko vključil lepote narave. Tako steze vodijo skozi grajski park, ob jezeru in nasadih hrušk viljamovk, višinske razlike terena in druge naravne ovire pa so izziv za prave igralce golfa.

Golf klub Mokrice vsako leto organizira šolo golfa za začetnike in za tiste, ki želijo v tem športu napredovati, hkrati pa omogoča izposojo golf opreme. Nova klubska hiša s 1.200 m2 koristnih površin bo golfistom in obiskovalcem gradu Mokrice na voljo že v letošnjem polletju.

Dodatne informacije: mag. Zvezdan Žlebnik, tel.: 07/ 457 42 60, faks: 07/ 495 70 07, golf.mokrice@email.si