Poruke za javnost - Terme Čatež
Poruke za javnost

Živahen prvomajski praznični utrip v Termah Čatež

V času letošnjih prvomajskih praznikov pričakujemo, podobno kot v lanskem letu, polno zasedenost nastanitvenih kapacitet Term Čatež v Čatežu, na Mokricah in v naših dveh koprskih hotelih (Aquapark hotel Žusterna in Hotel Koper). Trenutno je še v določenih terminih nekaj prostih sob in apartmajev v Čatežu, na Mokricah ter v hotelu Koper v Kopru. Svoj prostor pod soncem pa lahko gostje tudi v prazničnem času rezervirajo v kampu, ki je odprt skozi celo leto.
V času prvomajskih praznikov bodo v naših namestitvenih kapacitetah počitnikovali predvsem Slovenci, gosti iz Italije, Avstrije, Nemčije, Hrvaške, Srbije in tudi iz oddaljenih držav, kot je Rusija. V primeru lepega vremena pričakujemo tudi veliko število enodnevnih obiskovalcev in kopalcev na poletni Termalni rivieri, ki je bila za otvoritveni vikend - 21. in 22. aprila - pričakovano dobro obiskana.

Povpraševanje gostov, tako domačih kot iz tujine, je v času prvomajskih praznikov iz leta v leto večje. Ocenjujemo, da je dober obisk Term Čatež posledica pestrosti naše ponudbe tudi v tem letnem času.

Zagotovo so glavni motiv za tako številen obisk Term Čatež v prihajajočih prazničnih dneh atraktivni vodni programi, ki omogočajo kopalne užitke ob vsakem vremenu. Na poletni Termalni rivieri v Čatežu bodo obiskovalci tudi letos odkrivali in uživali v številnih vodnih atrakcijah na več kot 10.000 m2 vodnih površin: trojček toboganov, bazen z valovi, gusarski otok, zabaviščni park z bungee trampolin, bazen z električnimi čolni, umetno drsališče, počasna reka, vodne drče...

Za prijetno sprostitev bomo poskrbeli tudi v wellness centrih, tako v Čatežu kot v Kopru, še posebno v Spa & Wellness centru v hotelu Čatež*** (znesek celotne investicije je znašal 2,5 milijarde SIT, od tega smo 40% nepovratnih sredstev pridobili iz skladov EU), kjer se gosti lahko odločijo za nego celega telesa in obraza, terapijo z vročimi kamni ali za izredno priljubljene aromasoul masaže: arabsko, indijsko ali orientalsko masažo.

Za popestreno praznično bivanje gostov vseh generacij bodo v Čatežu poskrbeli animatorji z brezplačnim celodnevnim animacijskim programom: jutranja vadba v vodi, igre brez meja za odrasle in otroke, mini klub, športni turnirji, aqua gym... Številna lokalna turistična društva in ponudniki pa bodo s pestrim programom in ob pokušini žlahtnih kapljic predstavili svoje dejavnosti, šege in navade slikovite brežiške občine. Na 1. maj bodo goste prebudili prijetni zvoki »loške budnice«.

Zabavno bo tudi ob morju, v Kopru, saj bodo zunanji bazeni Aquaparka v hotelu Žusterna - največjega vodnega parka na obali - odprti že 27. aprila, za igriva doživetja otrok in odraslih pa bo poleg pestrih animacijskih vsebin poskrbel klovn Berni.

Tudi v letošnjem letu načrtujemo z novostmi popestriti dogajanje na poletni Termalni rivieri v Čatežu, ponuditi višji nivo storitev gostom v kampu, pričeli pa bomo tudi z vrsto drugih posodobitev, ki bodo prispevale še k bolj kakovostnem preživljanju oddiha v Termah Čatež.

V Termah Čatež pričakujemo uspešno poletno sezono. To napoveduje veliko število rezervacij ter povpraševanja po prostih nastanitvenih kapacitetah v prihajajočih prazničnih dneh, kot tudi doseženi rezultati v prvih mesecih letošnjega leta.

Nevenka Petan
Služba za odnose z javnostmi