Poruke za javnost - Terme Čatež
Poruke za javnost

Poslovanje družbe

Še pred iztekom letošnjega leta smo v Termah Čatež z letošnjo turistično bero lahko zadovoljni. Ocenjujemo, da bomo ustvarili okoli 5 milijard prihodkov, kar pomeni 10% rast glede na leto 2002, bruto dobiček pa ocenjujemo na nekaj manj kot 800 milijonov SIT. Tudi z gibanjem fizičnih kazalcev smo v Termah Čatež zadovoljni, saj na podlagi ocen pričakujemo ustvariti skupno nekaj manj kot 530.000 prenočitev.

V naših 6 hotelih Terme, Toplice, Čatež, Golf Grad Mokrice, Koper in Žusterna ter v kampu smo v letošnjih 11 mesecih dosegli za dobre 4 % več domačih nočitev. Pri tujih prenočitvah pa je, v primerjavi z istim obdobjem lani, kar za 25% narastlo število nočitev Italijanov. V Termah Čatež smo letos uspešno tržili tudi nekatere nove perspektivne tuje trge. Tako se nam je kar za 64% povečalo število nočitev iz skandinavskih držav, prihodki gostov iz Rusije so se povečali kar za 66%. Zanimivo pa je, da se je v letošnjem letu kar za 62% povečalo število nočitev gostov iz Srbije in Črne gore, katerih prihodek se je povečal skoraj za 100%.

V novembru pa smo v naših hotelih beležili kar 21% več nočitev kot lani, naveč v hotelu Žusterna, kjer jih je bilo kar 5-krat več kot lani.

Zelo dobro kaže tudi zasedenost v decembru in med božično-novoletnimi prazniki. V naših apartmajih tako za Božič in Novo leto ni več prostora, saj je povpraševanje bistveno večje od ponudbe. Zelo dobro so že danes zasedeni tudi naši hoteli. V hotelu Žusterna v Kopru je denimo od 129 sob danes prostih samo še 15 sob, v hotelu Toplice pa je od 139 sob prostih samo še 14 sob. Podobno dobra je zasedenost tudi v drugih naših hotelih Terme, Čatež, Golf grad Mokrice in v hotelu Koper v Kopru. Kot kaže bo za praznike pri nas največ Italijanov in to približno 40 odstotkov vseh gostov. Pričakujemo, da bodo naši hoteli na silvestrovo polno zasedeni in da bo pri nas silvestrovalo okrog 1400 gostov. V hotelu Žusterna v Kopru je denimo od 129 sob danes prostih samo še 18 sob. Podobno dobra je zasedenost tudi v drugih naših hotelih: Terme, Čatež, Golf grad Mokrice in v hotelu Koper v Kopru. Kot kaže bo za praznike pri nas največ Italijanov in to približno 40 odstotkov vseh gostov.

Za praznične dni bomo našo ponudbo seveda še posebej popestrili z bogatim animacijskim programom (nočno kopanje, obisk Dedka mraza, večeri z obilo dobre glasbe, večeri s koktajli, če bo sneg, bomo vpregli sani,...), v Novo leto pa bomo v naših hotelih zaplesali z ansambli Avia band, Štajerskih 7, Inox in Belami. Za Terme Čatež se odločajo predvsem tisti gostje, ki bodo praznične dni izkoristili za krajše počitnice, saj jim naših 210 različnih produktov omogoča zelo pester večdnevni oddih. Naše cene pa so glede na pestrost ponudbe ostale tudi med prazniki konkurenčne, predvsem so cenovno konkurenčni paketi med božičnimi prazniki. Najbolj naše goste privablja seveda zimska Termalna riviera s kar 1800 kvadratnih metrov najrazličnejših pokritih bazenov. Nad našo wellness ponudbo z 10 vrstami različnih masaž in edinstvenimi rimsko-irskimi kopelmi se najbolj navdušujejo Italijani, katerih obisk je v letošnjem letu izjemno narasel. Izjemno dobro je v tem letnem času obiskan naš Savna park s kar 8 različnimi vrstami savn, med katerimi je pozimi najbolj priljubljena indijanska, ki se nahaja na prostem in če bo sneg, se bodo gostje po savnanju hladili kar na snegu.

V zadnjem času opažamo, da si vse več gostov želi aktivno preživeti počitnice in zato so v teh dneh naši športni objekti od notranjega igrišča za tenis, bowlinga, fitnes centri, squash, badminton igrišča zelo dobro zasedeni.

Zanimivo je, da je približno tretjina naših gostov storitve rezervirala kar preko spleta. Odkar smo prenovili spletno stran število rezervacij preko spleta skokovito narašča in samo novembra smo denimo zabeležili skoraj 25.000 obiskov naše spletne strani.